Σταϊκούρας: 500 εκατ. ευρώ τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι συνθήκες πρωτόγνωρες. Έχουμε βαθιά και πρωτόγνωρη ύφεση που επηρεάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πλειοδοσία.

«Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τοποθετούμαστε με υπευθυνότητα, την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ορθά πήρε μέτρα στο υγειονομικό πεδίο. Αυτά τα μέτρα κοστίζουν 500 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουμε 500 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση μαζί με την μείωση εσόδων. Αυτές είναι αρνητικές εξελίξεις. Την ίδια ώρα όμως η χώρα βγήκε και δανείστηκε με χαμηλό κόστος. Και έδωσε στην οικονομία 1 δις ευρώ», είπε και διαβεβαίωσες πως η κυβέρνηση θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Επειδή κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων, ήταν ότι τα μέτρα είναι έγκαιρα και στοχευμένα, αλλά χρειάζονται κι άλλα, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι κάθε φορά η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίζει και να ισορροπεί μεταξύ των απεριόριστων αναγκών και αιτημάτων και των περιορισμένων πόρων», ανέφερε ακόμη.

«Τα μέχρι τώρα μέτρα αν και θετικά δεν επαρκούν για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις», ανέφερε νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, υποστηρίζοντας ότι «οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σε κατάσταση διασωλήνωσης, αλλά το να ανοιγοκλείνουμε το οξυγόνο, ισοδυναμεί με θάνατο».

-Ad-