Σταϊκούρας – Άδωνις: Διαφορετική «γραμμή» για το αν η ελληνική οικονομία αντέχει νέο lockdown

Η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στους «Αταίριαστους» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών εάν θα γίνει ή όχι νέο lockdown και πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αποφασίζει.

Άλλη άποψη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως έχει… διαφορετική άποψη σχετικά με τις αντοχές της οικονομίας. «Όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλώνει η οικονομική ζημιά» είπε ο κ. Γεωργιάδης στο Blue Sky και σημείωσε πως η κυβέρνηση χειρίζεται τα ταμεία της με σύνεση. «Πρέπει να διαχειριστούμε τα ταμεία με πολύ μεγάλη προσοχή και ρεαλισμό» είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί ένα δεύτερο lockdown, καθώς όπως είπε η οικονομία «πολύ δύσκολα θα το άντεχε», χαρακτηρίζοντάς το ενδεχόμενο καραντίνας, ύστατη επιλογή. «Πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να πειθαρχήσουμε για να μη φτάσουμε στην ύστατη επιλογή», ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «εάν έχουμε το εμβόλιο έως το Δεκέμβριο, το 2021 θα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να χαθεί και η επόμενη χρονιά».