Σταϊκούρας: «Ανθεκτικότητα και αντοχή»

Ηπιότερη ήταν η μείωση του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο σε σχέση με τις προβλέψεις, παρότι κατά το συγκεκριμένο διάστημα η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς ολικού lockdown λόγω της πανδημίας.

Αυτό σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, προσθέτοντας ότι «η ελληνική οικονομία, παρά το υψηλό κόστος που υπέστη εξαιτίας της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, επέδειξε ανθεκτικότητα και αντοχή. Και φαίνεται να ξεπερνά με απώλειες, αλλά όρθια και σε λειτουργικό επίπεδο, αυτή την πρωτοφανή καταιγίδα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει την ορθότητα των επιλογών, τη σύνεση, τα γρήγορα αντανακλαστικά, το ορθολογικό σχέδιο και τη συστηματική δράση της κυβέρνησης, την αντοχή νοικοκυριών και επιχειρήσεων και, βεβαίως, την προσαρμοστικότητα κλάδων της οικονομίας στις έκτακτες συνθήκες και στα νέα δεδομένα. Από ‘δω και εμπρός, με αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε ακόμη μπροστά μας, θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας και την επίτευξη ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κάρυστος: Η 52χρονη παραμένει διασωληνωμένη με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα – «Χειροπέδες» στον σύζυγό της
3 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για Σαντορίνη: Η συσσώρευση των δυνάμεων μπορεί να προκαλέσει σεισμό της τάξεως των 5 – 5,5 όχι πάνω από 6 όμως
3 Φεβρουαρίου, 2025
Νεαρός με ψυχολογικά προβλήματα πήρε όπλο και απειλούσε να πυροβολήσει
3 Φεβρουαρίου, 2025
Π. Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια για τα Τέμπη – Επιδιώκει την πολιτική του επιβίωση
3 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πρωθυπουργός όχι μόνο έστησε το κουκούλωμα της υπόθεσης, αλλά το έπραξε προκειμένου να προστατεύσει συγκεκριμένα συμφέροντα
3 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΑΣΟΚ: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κ. Μαρινάκη»
3 Φεβρουαρίου, 2025
Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κάνναβη στη Θεσσαλία
3 Φεβρουαρίου, 2025
Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο κατά της άκρας δεξιάς – Ο Μερτς απηύθυνε έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις
3 Φεβρουαρίου, 2025
Συνεχείς οι σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες: Ειδικά κλιμάκια στο νησί – Σε επιφυλακή οι Αρχές, καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι
3 Φεβρουαρίου, 2025
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως η κηδεία του Χάσαν Νασράλα θα τελεσθεί στις 23 Φεβρουαρίου
3 Φεβρουαρίου, 2025