Σταϊκούρας: Αποκάλυψη για επιδότηση στις δόσεις των δανείων για την α’ κατοικία

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο MEGA για το πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο πακέτο, ύψους 24 δισ. ευρώ, για την στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε μια αποκάλυψη, κάνοντας λόγο για πρόγραμμα επιδότησης της δόσης των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία. Μια ρύθμιση η οποία όπως τόνισε θα αφορά και στους συνεπείς δανειολήπτες.

Ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί για το ύψος της επιδότησης, ωστόσο αρκέστηκε να πει ότι θα είναι μεγάλη.

Χρονικά, ο υπουργός προσδιόρισε το πρόγραμμα αυτό προς τον Ιούνιο.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η διατήρηση της αποζημίωσης των 800 ευρώ, αναστολές πληρωμών, εκπτώσεις φόρων και μείωση ενοικίων κατά 40% έως και τον Ιούνιο.

Επίσης, παρατείνεται η προστασία των δανειοληπτών για άλλους 3 μήνες, αλλά σχεδιάζεται να καλύψει επιπλέον και άλλους με επιδότηση υπό όρους των κόκκινων δανείων, ενώ θα εφαρμοστεί επιδότηση τόκων σε επιχειρηματικών δανείων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο θα ενισχυθούν οικονομικά μέσω και ευρωπαϊκής επιδότησης, με σκοπό τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή σε πρώτη φάση θα διαμορφωθεί στο 1 δισ ευρώ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας η ενίσχυση θα καθορισθεί ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, προανήγγειλε στοχευμένα στήριξης εκείνων των κλάδων που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τουρισμός.

-Ad-