Στάρμερ: Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν μαζί απερίσπαστες

Ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλει προσπάθειες με στόχο να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα συνεχίσουν μαζί και δεν θα επιτρέψουν σε τυχόν διαφορές που υπάρχουν να τους αποσπάσουν την προσοχή από «εξωτερικούς εχθρούς», όπως μετέδωσε χθες Σάββατο το BBC.

Οι δηλώσεις Στάρμερ έγιναν αφότου ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Ρωσία και την Ουκρανία είπε νωρίτερα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι η Ευρώπη δεν θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία.

Ο Στάρμερ τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει σημαντικότερο ρόλο στο ΝΑΤΟ καθώς συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον της Ουκρανίας και να διαχειριστούμε την απειλή που αντιμετωπίζουμε από τη Ρωσία».

Το BBC μεταδίδει επίσης ότι ο Στάρμερ είπε ότι η Βρετανία θα καταβάλει προσπάθειες με στόχο να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα συνεχίσουν «μαζί», συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές δεν πρέπει να επιτρέψουν σε οποιεσδήποτε διαφορές υπάρχουν στους κόλπους της Συμμαχίας να αποσπάσουν την προσοχή τους από «εξωτερικούς εχθρούς».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες σε συνάντηση κορυφής τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από τον πολωνό υπουργό Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι. Στη σύνοδο του Παρισιού αναμένεται να παραστεί ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με το BBC.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες – «Δεν ικανοποιήθηκαν βασικά αιτήματα»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν την 28η Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πατέρας Γιώργου Λυγγερίδη: «Εμείς φάγαμε τα ισόβια» – Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αιχμές Μπαλάσκα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Ξαφνικά έχει ψυχολογικά που δεν είχε; – Άρες μάρες κουκουνάρες»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιοσύνη δεν αποδίδουν τα τρολ και τα λαϊκά δικαστήρια – Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Coral μέχρι τη Δευτέρα – Πότε και πού θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια
19 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη να ξυπνήσει από τον διπλωματικό και πολιτικό λήθαργο»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: Πρώτο σενάριο η εγκληματική ενέργεια
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: «Νίκη για τους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Hellenic Cables: Ανάθεση σύμβασης για το έργο Silver Run Expansion στις ΗΠΑ
19 Φεβρουαρίου, 2025