«Στατιστικά κάθε Δεκέμβριο ή Ιανουάριο γίνεται ένα τρομοκρατικό χτύπημα»

Οι αναλυτές στην Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες, στην ουσία, ήθελαν να δηλώσουν ότι «είναι εδώ» με το χτύπημα στου Ζωγράφου, καθώς και ότι οι ενέργειες της Αστυνομίας είτε με τις συλλήψεις τρομοκρατικών οργανώσεων είτε με τα όσα συμβαίνουν με τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα στα Εξάρχεια δεν τους αγγίζουν.

Σύμφωνα με το OPEN, δεν ήταν καθόλου τυχαίο το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα. Την είχαν τοποθετήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακριβώς μπροστά από ένα δέντρο για να οδηγήσουν το οστικό κύμα προς τα έξω, προς το δρόμο δηλαδή.

Πού παραπέμπει ο μηχανισμός

Είναι ένας μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Μηχανικών τον Απρίλιο του 2018. Είχε χρησιμοποιηθεί ο μεταλλικός φορέας και καρφιά. Οι αστυνομικοί, πάντως, περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα το επόμενο διάστημα. Κι αυτό γιατί το χτύπημα αυτό ήταν αποτυχημένο και μπορεί, σύμφωνα με τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., να μην γίνει ανάληψη ευθύνης και γιατί στατιστικά κάθε Δεκέμβριο ή Ιανουάριο γίνεται ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

-Ad-