ΣτΕ: Βόμβα στα θεμέλια όλων των Επιμελητηρίων

Βόμβα στα θεμέλια των Επιμελητηρίων όλης της χώρας βάζει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει εκατοντάδες μονιμοποιήσεις υπαλλήλων!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που μετέφερε στα Εμποροβιομηχανικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια όλης της χώρας το προσωπικό των Αναπτυξιακών Εταιριών που διέθεταν οι φορείς αυτοί.

Οι Αναπτυξιακές Εταιρίες με νόμο εκκαθαρίστηκαν και διαλύθηκαν αφού κρίθηκε ότι ολοκλήρωσαν το έργο τους, που αφορούσε την ανάπτυξη δραστηριοτήτων χωρίς τις γραφειοκρατικές και αγκυλωμένες διαδικασίες του Δημοσίου, που εφαρμόζονται από τα Επιμελητήρια, καθώς αυτά είναι ΝΠΔΔ.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας το προσωπικό των Αναπτυξιακών Εταιριών μεταφέρθηκε στα Επιμελητήρια με Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις.

Το προσωπικό είχε κάθε είδους συμβάσεις μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή. Από συμβάσεις έργου μέχρι συμβάσεις εργασίας χωρίς όμως τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, καθώς δεν υπήρχε τέτοια απαίτηση, αφού οι Αναπτυξιακές Εταιρίες ήταν ΝΠΙΔ.

Η μεταφορά του προσωπικού έγινε πέρυσι και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο για όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες όμως διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία, τόσο στο προσωπικό που βλέπει τώρα την εργασιακή ανασφάλεια να επιστρέφει όσο και στις διοικήσεις των Επιμελητηρίων που θεωρούν ότι χρειάζονται το προσωπικό αυτό για την απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κων. Μίχαλος ανέλαβε πρωτοβουλία συνεννόησης με την κυβλέρνηση προκειμένου να υπάρξει νέος νόμος που θα επικυρώνει τη μεταφορά του προσωπικού.

Οι εξελίξεις αναμένονται τον επόμενο μήνα.

-Ad-