Στεφανής: «Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και σχέδιο το προσφυγικό ζήτημα»

Για σχέδιο και σοβαρότητα στο προσφυγικό ζήτημα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, αρμόδιος συντονιστής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα.

«Διαχειριζόμαστε την κατάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος με σοβαρότητα, σχέδιο και με εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», είπε ο κ. Στεφανής.

«Η τοποθέτηση μου στη θέση του συντονιστή έχει ξεκάθαρο στόχο. Την υλοποίηση του ήδη εγκεκριμένου σχεδίου δράσης ώστε να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα», επεσήμανε ο κ. Στεφανής και πρόσθεσε ότι ο ρόλος και η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο και αφορά διαμονή, μεταφορά, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «μοιάζει να έμαθε και να κατάλαβε πραγματικά ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου αλλά ο πόλεμος, η κρίση, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή».

Ακόμα, ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για ορισμένα στελέχη της ΝΔ «που κάνουν πίσω πολλά βήματα χαϊδεύοντας αυτιά πάνω στο αφήγημα των εισβολέων και του εξισλαμισμού». «Τελευταία έχουμε τους ενωμένους χοιρινομεθύστακες, τους οποίους ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης πρόθυμα προβάλουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο δημοκρατικός κόσμος θα αντισταθεί και θα τους τιμωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προσφυγικού προβλήματος. Ήδη έχουν μεταφερθεί 1.193 άτομα στην ενδοχώρα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, εμείς αφήνουμε τα έργα μας να μιλήσουν και θα μιλήσουν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός ‘Αμυνας.

-Ad-