Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε στους «4» της Μαγιόρκα

Πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του, με 2-1 σετ, επί του Μάρκος Τζιρόν σε δύο αναμετρήσεις τους φέτος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του τουρνουά της Μαγιόρκα και έχει φυσικά ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου ώστε να πάει στο Wimbledon με τέλεια ψυχολογία.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν το φαβορί απέναντι στο Νο67 της παγκόσμιας κατάταξης και έβαλε τις βάσεις για να πάρει το πρώτο σετ με το break που έκανε στο 2-2, με αποτέλεσμα να βρεθεί αμέσως μετά στο 4-2 κρατώντας το σερβίς του. Ο Τζιρόν, όμως, αντέδρασε και με δικό του break ισοφάρισε 4-4, μετατρέποντας το πρώτο σετ σε ντέρμπι.

Ένα ντέρμπι που φάνηκε ότι θα έπαιρνε ο Τσιτσιπάς όταν πέρασε μπροστά με 6-5 χάρη σε δεύτερο break, αλλά ο Αμερικανός απάντησε με τον ίδιο τρόπο και τελικά όλα κρίθηκαν στο tie break, όπου ο Στέφανος ήταν πιο ψύχραιμος και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι μέχρι το 4-4, κρατώντας το σερβίς τους, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Τζιρόν έκανε το break και αμέσως μετά σέρβιρε και τελικά με 6-4 έκανε δικό του το σετ, ισοφαρίζοντας 1-1.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο, όπου Τσιτσιπάς και Τζιρόν κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι και το 4-3, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει το break εκεί και στη συνέχεια να καθαρίζει την υπόθεση με το σερβίς του, κάνοντας το 2-1 στα σετ και παίρνοντας το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του τουρνουά.

Τα σετ: 7-6, 4-6, 6-3