Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, αλλά επικράτησε με 3-1 σετ (7-5, 6-3, 4-6, 7-6) του Τσέχου, Γίρι Βέσελι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Grand Slam.

Η πρεμιέρα σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση, οποιουδήποτε αθλήματος μπορεί να κρύβει παγίδες και εκπλήξεις. Έτσι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με μία από αυτές, αλλά κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το πρώτο του παιχνίδι στο φετινό Roland Garros.

Επικράτησε με 3-1 σετ του Γίρι Βέσελι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Grand Slam, όπου θα αντιμετωπίσει τονΙσπανό Ρομπέρτο Καρβάγιες Μπαένα (Νο58) ή τον Αμερικανό Νάβα (Νο238).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα του κόντρα στον Γίρι Βέσελι και προηγήθηκε με 2-0 σετ (7-5, 6-3). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς εύκολα, αλλά στους κρίσιμους πόντους έκανε λάθη και ο Τσέχος μπήκε ξανά στο παιχνίδι, κατακτώντας το τρίτο σετ με 6-4.

Στο 4ο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν αυτός που έκανε πρώτος break και πήρε προβάδισμα, αλλά ο Βέσελι είχε πάλι απάντηση και το πήρε πίσω. Μάλιστα, πήγε να κάνει και δεύτερο στη σειρά break στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ο «Στεφ» κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έχασε χρυσή ευκαιρία (είχε 3 break points) για να φτάσει μια ανάσα από τη νίκη.

Τελικά το σετ πήγε στο tie break, εκεί που ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει 6-3 και να είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω αδικαιολόγητων λαθών, κατάφερε όμως να γλιτώσει τρία set points του Βέσελι, να ισοφαρίσει 6-6, να σβήσει και τέταρτο και να το πάρει τελικά με 9-7, κερδίζοντας και την πρόκριση!