Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «8» του τουρνουά της Μαγιόρκα

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Μαγιόρκα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού επικράτησε με 2-0 σετ του Ίλια Ιβάσκα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, κάνοντας παράλληλα το 3×3 στις αναμετρήσεις του με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, τον οποίο είχε νικήσει δύο φορές στο χώμα και τώρα το έκανε και σε γρασίδι.

Το παιχνίδι άρχισε με τους δύο αντιπάλους να κρατάνε το σερβίς τους μέχρι και το 3-3 στο πρώτο σετ, με τον Έλληνα να πιέζει σε εκείνο το σημείο τον Ιβάσκα και να κάνει το break, κρατώντας αμέσως μετά το σερβίς του για το 5-3. Ένα break που αποδείχθηκε αρκετό, τελικά, για τον Τσιτσιπά ώστε να πάρει με 6-4 το πρώτο σετ, να κάνει το 1-0 και να πλησιάσει στην πρόκριση.

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε με break στο δεύτερο σετ και αποδείχθηκε και αυτό αρκετό, αφού στη συνέχεια οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους. Γεγονός που δεν πείραξε καθόλου, φυσικά, τον Τσιτσιπά, ο οποίος έτσι πήρε και το δεύτερο σετ με 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του τουρνουά.

Τα σετ: 6-4, 6-4