Στη «φάκα» από Οκτώβριο οι παραβατικοί εργοδότες

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή προς τον γενικό διευθυντή του ΣΕΠΕ αλλά και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ να πραγματοποιούν συνεχείς, καθολικούς και κυρίως στοχευμένους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

“Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας καθώς θα μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα δείχνει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας. Δεν υπάρχει, πλέον, άλλοθι για κανέναν”, δηλώνει ο κ. Βρούτσης στον κόμβο Taxheaven.

Στη δήλωσή του υπενθυμίζει πως με διατάξεις που εισάγονται στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο που σε λίγο μπαίνει στην Βουλή, το πλαίσιο αυστηροποιείται καθώς από αυτό το μήνα ξεκινάει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας μέσα στο σύστημα Εργάνη. “Οι παραβατικές συμπεριφορές που θα εντοπίζονται από τα ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου θα καταγράφονται στο μητρώο και θα ακολουθούν για πάντα την επιχείρηση. Στηρίζουμε στην πράξη με όλες μας τις δυνάμεις την υγιή και συνεπή επιχειρηματικότητα. Απαιτούμε, όμως, αλλαγή συμπεριφοράς από όλους», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.