Στη φυλακή 31χρονος που διέρρευσε φωτογραφίες της πρώην του και την εκβίαζε ζητώντας 40.000 ευρώ

Κρίθηκε ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και της απαγόρευσης προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση 300 μέτρων.

Σε συνολική φυλάκιση 5 ετών, χωρίς αναστολή ή μετατροπή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας, 31 ετών, επειδή διέρρευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές της πρώην ερωτικής του συντρόφου, ενώ απειλούσε και εκβίαζε τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της, ζητώντας 40.000 ευρώ για να σταματήσει τη διαρροή του συγκεκριμένου υλικού.

«Η γνωριμία μας εξελίχθηκε σε εφιάλτη» – Ξέσπασε σε λυγμούς το θύμα

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο, η 29χρονη σήμερα παθούσα, περιέγραψε τα όσα βίωσε αφότου του ζήτησε να χωρίσουν. «Η γνωριμία μας εξελίχθηκε σε “εφιάλτη”. Ήταν μία σχέση τριών μηνών που έγινε “Γολγοθάς”», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς, ενώ ανέφερε ότι έχει μηνύσει τον κατηγορούμενο πάνω από δέκα φορές για διάφορα περιστατικά («έσκισε τα λάστιχα της μαμάς μου, πετούσε αβγά στο σπίτι μας» κ.ά.). «Στην αρχή πήγαιναν καλά τα πράγματα αλλά μετά άρχισε να γίνεται μυστήριος. Την πρώτη φορά που του είπα να χωρίσουμε είπε πως θα αυτοκτονήσει οπότε προσπάθησα να είμαι καλή μαζί του. Μετά άρχισε να γίνεται βίαιος, να με απειλεί και να με βρίζει», πρόσθεσε η ίδια.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις πράξεις, λέγοντας ότι έχει πέσει θύμα παραπλάνησης. Ισχυρίστηκε δε, πως οι εις βάρος του καταγγελίες είναι μεθοδευμένες για να ωφεληθεί ο πατέρας της καταγγέλλουσας, με τον οποίο – όπως είπε – διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις και του έχει δανείσει χρήματα. Δεν έπεισε όμως με τους ισχυρισμούς του τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιωάννινα: Αιματηρό επεισόδιο σε δομή προσωρινής φιλοξενίας αλλοδαπών – Δύο συλλήψεις, ένας τραυματίας
5 Απριλίου, 2025
Άρτα: Στα χέρια της αστυνομίας μέλος σπείρας διαρρήξεων σπιτιών – Συνελήφθη για οπλοκατοχή
5 Απριλίου, 2025
Παράσυρση στη Χαλκιδική: Νέα στοιχεία για τον 26χρονο – Του είχαν πάρει το δίπλωμα για πέντε χρόνια, οδηγούσε μεθυσμένος
5 Απριλίου, 2025
Στο Καβούρι εντοπίστηκε η 46χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Ηλιούπολη – «Ήταν σαν να έχει πάρει χάπια»
5 Απριλίου, 2025
Έντεκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα
5 Απριλίου, 2025
«Πήγαινε κοιμήσου και θα έρθουμε το πρωί» – Σοκάρει η καταγγελία θύματος κακοποίησης για την αντιμετώπισή της από την αστυνομία
5 Απριλίου, 2025
Απάντηση Λακαφώση για την επαγγελματική του ιδιότητα: «Είμαι θύμα οργανωμένης επίθεσης – Ο Πλακιάς παρασύρθηκε»
5 Απριλίου, 2025
Νέο περιστατικό με ασυνείδητο οδηγό: Οδηγούσε με 204 χιλιόμετρα στην Περιφερειακή Υμηττού
5 Απριλίου, 2025
Κυψέλη: Το χρονικό της δολοφονίας του Τούρκου – Το συμβόλαιο θανάτου αξίας 250.000 δολαρίων και η «βόλτα» των δραστών με το τρένο
5 Απριλίου, 2025
Νέο μήνυμα Ιμάμογλου: «Μη φοβάστε» – Αύριο το έκτακτο συνέδριο του CHP
5 Απριλίου, 2025