Στη φυλακή για τη δολοφονία πατέρα 3 ανήλικων παιδιών στη Ρόδο – Όλη η αλήθεια για το στυγνό έγκλημα

Η αποτρόπαιη δολοφονία του εργολάβου οικοδομών προκάλεσε σοκ σε όλη την χώρα. Στη Ρόδο, η αναμονή για την ολοκλήρωση της έρευνας και τη δίκη των δύο κατηγορουμένων ήταν αγωνιώδης…

Όπως έκριναν οι δικαστές τη δολοφονία του άτυχου εργολάβου διέπραξαν ένας 53χρονος πατέρας με τον 20χρονο γιο του. Θύμα ένας 46χρονος άντρας που είχε τρία ανήλικα παιδιά. Η Ρόδος παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις έρευνες για το έγκλημα, με τους δύο άντρες που τελικά καταδικάστηκαν, να υποστηρίζουν πως είναι αθώοι. Μια σειρά από ντοκουμέντα και δικές τους αντιφάσεις ξεσκέπασαν την άγνωστη αλήθεια πίσω από το φονικό.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 53χρονο πατέρα και τον 20χρονο γιο του, που κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία (5-2, μειοψήφισαν δύο ένορκοι που έκριναν ότι ο γιός ήταν αθώος) για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ, 46 ετών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Την ενοχή τους είχε εισηγηθεί εξάλλου και η Εισαγγελέας της έδρας. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και απέρριψε τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προηγουμένως εισηγηθεί να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Θυμίζουμε πως κατόπιν φραστικού επεισοδίου και διαπληκτισμού του πρώτου κατηγορουμένου, με το θύμα, λόγω οικονομικών διαφορών, στις 28.08.2022, επέφεραν το θάνατό του με την χρήση βίας. Όπως έκριναν οι δικαστές, πατέρας και γιος αφού τύλιξαν γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τελικώς να επιφέρουν τον θάνατό του.

Εν συνεχεία, τοποθέτησαν το πτώμα σε φορτηγό αυτοκίνητο του πατέρα και το έριξαν σε ορεινή ερημική περιοχή στην Ψίνθο, ενώ μετέφεραν το αυτοκίνητο, του θύματος στις Καλυθιές της Ρόδου. Ακολούθησε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, οι κατηγορούμενοι έπεσαν σε πλήθος αντιφάσεων. Κρίθηκε ότι δεν εναρμονίζεται με τους κανόνες της κοινής πείρας και λογικής η εκδοχή που υποστηρίζει ο πατέρας του 20χρονου ότι κατόρθωσε μόνος του, χωρίς την βοήθεια του γιου του, να περάσει το σχοινί από το λαιμό του θύματος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025