Στη Γαλλία μεταφέρεται εσπευσμένα 17χρονος Κύπριος φαντάρος

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο το νοσοκομειακό αεροσκάφος, το οποίο θα μεταφέρει 17χρονο νεοσύλλεκτο οπλίτη που νοσηλεύεται από τις 12 Ιουλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος κατετάγη πριν από λίγες ημέρες στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση στις 12 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις του. Παραμένει έκτοτε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο 17χρονος αναχωρεί συγκεκριμένα για το Paul Brousse Hospital France, ύστερα από απόφαση των θεραπόντων ιατρών του στην Κύπρο. Πρόκειται για πανεπιστημιακή κλινική και κέντρο μεταμοσχεύσεων, όπου ο 17χρονος θα εξεταστεί και οι γιατροί θα γνωματεύσουν για το πως θα προχωρήσουν.

Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε για την κατάσταση της υγείας του, ενώ συμπλήρωσε πως θα αναμένουν τη γνωμάτευση της ομάδας γιατρών και άλλων επιστημόνων, που θα τον παραλάβει στη Γαλλία.