Στη… γωνία ο Θεοδωρικάκος από Πολάκη – Σπόντες για το… κοινό παρελθόν τους

«Καρφιά» και σπόντες για το… κοινό παρελθόν τους από τον Παύλο Πολάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συνυπήρξαν στην ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του πολυνομοσχεδίου κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Πολάκης ανέφερε:

«Στο ψευδεπίγραφο δίλημμα που βάζετε κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία απαντάμε ότι πρώτον δεν είναι δίλημμα και δεύτερον είμαστε με τη Δημοκρατία. Το βουλευόμενο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης κύριε υπουργέ των Εσωτερικών -και τα κουβεντιάζαμε και παλιά σε μια νεολαία στην οποία συνυπήρξαμε- είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος είναι κατ’ απονομή εκτελεστικό όργανο. Εσείς τι κάνετε τώρα; Παίρνετε την εξουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη δίνετε στο δήμαρχο.

Το πιο χοντρό που κάνετε είναι αυτό με τις τοπικές κοινότητες, τα κύτταρα της λαϊκής εξουσίας που λέγαμε μια φορά και έναν καιρό κ. Θεοδωρικάκο, είναι η πρώτη προσπάθεια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης. Δεν το θυμάστε που το λέγαμε αυτό;».

Τέλος, όσον αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τόνισε: «Το μισό πολιτικό προσωπικό εδώ μέσα έχει παραχθεί επειδή υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο. Και αυτός που κάθετε δύο θέσεις δεξιά σας, ανεξάρτητα για το ότι ετάχθη αλλού», απευθυνόμενος στην κυρία Κεραμέως και εννοώντας τον Τ. Θεοδωρικάκο.