Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, July 22, 2019. / Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης (Μέρα 3η), στη Βουλή, Αθήνα, 22 Ιουλίου, 2019

Στη Λευκωσία η Δόμνα Μιχαηλίδου

Με την υπουργό Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, συναντήθηκε στη Λευκωσία, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιδοματικής πολιτικής, το πλαίσιο της παιδικής προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά στις πολιτικές αποϊδρυματοποίησης, καθώς και στην παροχή φροντιστή για τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.) Δημήτρη Λαμπριανίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν ειδικότερα η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα, η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες και η θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού, που αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.