Στη Λέρο ο Νότης Μηταράκης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε το νησί της Λέρου όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.

Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε αρχικά τη μονάδα πρότυπης παραγωγής φαγητού του νησιού, που με 45 ντόπιους εργαζόμενους καλύπτει τις ανάγκες των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου και ενημερώθηκε από το προσωπικό του για την κατάσταση που επικρατεί.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης ενώ στη συνάντησή του με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, ο υπουργός έγινε αποδέκτης του αιτήματός τους για αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων τη θερινή περίοδο, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Μετά από σχετική επικοινωνία του με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα προστεθεί άλλο ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Αμέσως μετά, ο κ. Μηταράκης μετέβη στο δημαρχείο, Λέρου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Μιχάλη Κόλλια, και συμμετείχε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή, αλλά και εθνική αλληλεγγύη, με τη τελευταία να επιτυγχάνεται μέσω της στενής συνεργασίας κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών μέσα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και το νέο πλαίσιο επιστροφών. Όπως είπε, «αποτελεί υψηλή προτεραιότητα μας η μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτό και προωθούμε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των νησιών μας, που ακόμη και σήμερα, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος» τόνισε ο κ. Μηταράκης, που αύριο θα βρεθεί στην Κω και τη Δευτέρα στη Σάμο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πακιστάν: Έληξε η ομηρεία εκατοντάδων επιβατών τρένου, με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων – Νεκροί οι 33 δράστες, 21 όμηροι και τέσσερις στρατιώτες
12 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από φοιτητές με ομιλίτρια τη Μαρία Καρυστιανού
12 Μαρτίου, 2025
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν αισθάνομαι καθόλου εγκαταλελειμμένος από την Αθήνα
12 Μαρτίου, 2025
Λεωνίδας Κακούρης: «Ακόμα δεν έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι ο γιος μου μπορεί να ακολουθήσει το επάγγελμα»
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση επτά οχημάτων στην περιφερειακή οδό
12 Μαρτίου, 2025
Τρομερή ανατροπή και πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πάρκο στην περιοχή της Ανάληψης
12 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
12 Μαρτίου, 2025
«Για ένα κλάσμα» έγινε το δυστύχημα – «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει ο πατέρας του 45χρονου που προκάλεσε το τροχαίο στην Κρήτη
12 Μαρτίου, 2025
Άφαντος ο εργολάβος της οικοδομής στη Βούλα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 28χρονος – Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του
12 Μαρτίου, 2025