Στη Μύκονο ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή εκτέλεσης του τοπογράφου – Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 54χρονο

Στη Μύκονο εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι θα βρουν τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, με τον δολοφόνο του τρία 24ωρα αργότερα να παραμένει ασύλληπτος.

Σήμερα στο Χαλάνδρι θα τελεστεί η κηδεία του 54χρονου που έπεσε νεκρός από την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου στο Ψυχικό.

Στην υπόθεση έχει μπει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία διερευνά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του τοπογράφου, όπως επίσης και συγγενικών προσώπων και του στενού επαγγελματικού περιβάλλοντός του.

Οι έρευνες εστιάζουν σε αντιδικίες του 54χρονου αλλά και σε καταγγελίες για πλαστά τοπογραφικά σχέδια.

«Δεν προκύπτει να έχει ομάδα υποστήριξης»

«Το νεότερο που έχουμε είναι ότι από τη βαλλιστική βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έπεσαν τα σαγόνια των αστυνομικών, δεν το περίμεναν ποτέ. Είναι λίγο μπερδεμένο το μυαλό των αστυνομικών γιατί σου λένε ή έχουμε έναν σούπερ εκτελεστή που δε ‘μασάει’ ή έχουμε κάτι άλλο το οποίο είναι μοναχικός λύκος, ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε σώνει και καλά να τον βγάλει από τη μέση; Αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα γιατί δεν υπάρχει η μεθοδολογία για τα πληρωμένα συμβόλαια».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Ήθελε να είναι 100% σίγουρος για αυτό πήρε δύο όπλα. Όσο έχει ψάξει η Αστυνομία, δεν προκύπτει να έχει ομάδα υποστήριξης».

«Αυτήν την στιγμή είναι ένα ισχυρό και εξιδεικευμένο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο και ψάχνει. Θα πάνε και στη Σύρο. Τα κτηματομεσιτικά και τα οικονομικά είναι ένα κουβάρι. Είχε το 80% των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο (σ.σ. το θύμα). Έπαιρνε έργα του δήμου, του κράτους, είχε χαρτογραφήσει όλο τον αιγιαλό».

Αναφερόμενη στο θέμα, η ψυχολόγος Πολυβία Γεράκη, σημειώνει:

«Κάτι μου λέει ότι έχει πολύ βάθος αυτή η υπόθεση. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοιου είδους κυκλώματα είναι αδίστακτοι. Τα έχουν προβλέψει όλα. Τα πάντα είναι η ενημέρωση, η προετοιμασία. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι συναισθηματικά είναι αποσυνδεδεμένοι. Έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο και αυτόν θα τον διεκπεραιώσουν με οποιοδήποτε κόστος».