Στη Σαουδική Αραβία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Τώρα είμαστε πολύ κοντά στην διοργάνωση της πρώτης συνόδου κορυφής για την ειρήνη και υπολογίζουμε στην συνεχιζόμενη ενεργή υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας» έγραψε ο Ζελένσκι στην ανακοίνωσή του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε σήμερα στην Σαουδική Αραβία για επίσκεψη εργασίας όπου θα συναντήσει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Ζελέσνκι θα συζητήσει την διαμεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας στο θέμα της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και το «ειρηνευτικό σχέδιο» που έχει προτείνει το Κίεβο.

«Έφθασα στην Σαουδική Αραβία» για συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος Ζελένσκι στο Χ.

Οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στο ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε το Κίεβο για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής και στην «επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου» που κρατά η Μόσχα, στην οποία το Ριάντ «έχει ήδη συμβάλει», προστίθεται στην ανάρτησή του.

Το Κίεβο ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη αυτή την άνοιξη στην Ελβετία με την συμμετοχή ηγετών από δεκάδες χώρες.