Coronavirus research. Scientist wearing respirator mask holding positive blood test result for new rapidly spreading disease

Ανακαλύφθηκε ουσία που φέρεται να καταπολεμά τον κορονοϊό

Ουσία που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας «Apeiron», η οποία έχει την έδρα της στη Βιέννη, φέρεται να καταπολεμά τον νέο κορoνοϊο και πρόκειται τώρα να δοκιμαστεί σε 200 ασθενείς σε Αυστρία, Γερμανία και Δανία, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από βαριές λοιμώξεις του Covid-19.

Όπως αναφερόταν απόψε από την εταιρεία, αρχικά το φάρμακο με την νέα ουσία APN01 επρόκειτο να εξελιχθεί για την θεραπεία πνευμονικής ανεπάρκειας και οξείας βλάβης των πνευμόνων, αλλά, λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται και σε νοσούντες από τον νέο κορωνοϊό και μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο, η ουσία δοκιμάζεται σε ασθενείς με τον νέο ιό SARS-CoV-2.

Ήδη, στα τέλη Φεβρουαρίου η ουσία επρόκειτο να δοκιμασθεί στην Κίνα σε 24 νοσούντες, αλλά προέκυψαν διάφορες καθυστερήσεις από τις κινεζικές αρχές, για το λόγο αυτό δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η έναρξη της κλινικής έρευνας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση ο γενετιστής και ιδρυτής της «Apeiron» Γιόζεφ Πένινγκερ.

Από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να επιλεγούν για την κλινική έρευνα σε Αυστρία (με συμμετοχή κλινικών στη Βιέννη, στο Ίνσμπρουκ και στο Σάλτσμπουργκ), Γερμανία και Δανία, οι πρώτοι βαριά νοσούντες από κορoνοϊό, στους οποίους «επί επτά ημέρες θα χορηγείται η ουσία δύο φορές την ημέρα, ενδοφλέβια με ορό για 30 λεπτά της ώρας».

Σε μία πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας Apeiron Biologics στη Βιέννη, ήδη στις 24 Φεβρουαρίου, αναφερόταν ότι, ενόψει μίας έρευνάς που διενεργείται από μία ερευνητική ομάδα ειδικών από Κίνα, Αυστρία και Καναδά, σχεδιάζεται να χορηγείται σε ασθενείς για επτά ημέρες η πειραματική ουσία APN01.