Στη… Βουλή ο Τσιόδρας

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα βρεθούν ταυτόχρονα μεθαύριο Τετάρτη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέαςκαι ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, ως τα κατεξοχήν πρόσωπα διαχείρισης της πανδημίας και με αντικείμενο της συνεδρίασης τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων στη χώρα μας και τα στοιχεία βάση των οποίων εισηγούνται λήψη ή άρση περιοριστικών μέτρων τα μέλη της Επιτροπής.

Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος που είχαν υποβάλλει τον περασμένο Δεκέμβριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών, στη σκιά δημοσιευμάτων περί διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων, υποστηρίζοντας ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η επιστημονική δεοντολογία, η πολιτική αξιοπιστία και η τήρηση της νομιμότητας, ενώ εγείρονται υποψίες λήψης αποφάσεων των ειδικών «στα τυφλά». Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανειλημμένα τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής, αίτημα το οποίο θα θέσει εκ νέου μετ’ επιτάσεως.

Η κυβέρνηση πάντως έχει διαψεύσεις πολλάκις τα εν λόγω δημοσιεύματα. Ωστόσο, η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με φόντο τις νέες εξελίξεις με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τη μάχη που δίνεται στην Ευρώπη για την επίσπευση παράδοσης των δόσεων των εμβολίων.

Πηγή: skai.gr