Στην εντατική ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον- Νοσηλεύται για λοίμωξη, αλλά «σε καλή κατάσταση»

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που εξαπλώθηκε στην κυκλοφορία του αίματός του, δήλωσαν οι γιατροί του στο CNN την Πέμπτη.

“Εισήχθη στη ΜΕΘ για στενή παρακολούθηση, κυρίως για λόγους διακριτικότητας”, σύμφωνα με κοινή δήλωση την Πέμπτη το βράδυ από τον Δρ. Ο Alpesh Amin, πρόεδρος της ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο UC Irvine και ο Dr. Λίζα Μπαρντάκ, προσωπική κύρια ιατρός της Κλίντον. Είπαν ότι ο Κλίντον ήταν στη ΜΕΘ για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, όχι επειδή χρειάζεται εντατική φροντίδα.

Ο Κλίντον είναι σε καλή διάθεση, μιλάει με την οικογένεια και το προσωπικό και έχει σηκωθεί και περπατά, σύμφωνα με τους γιατρούς και το προσωπικό του.

“Μετά από δύο ημέρες θεραπείας, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειώνεται και ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά”, δήλωσαν οι γιατροί.

«Ελπίζουμε να τον πάμε σύντομα στο σπίτι».

Ο Κλίντον, ο οποίος βρισκόταν στην Καλιφόρνια για μια ιδιωτική εκδήλωση για το ίδρυμά του, ένιωθε κουρασμένος την Τρίτη και εισήχθη στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το γραφείο του.

Οι γιατροί του πρώην προέδρου είπαν ότι οι ουρολογικές λοιμώξεις είναι πολύ συχνές στους ηλικιωμένους και αντιμετωπίζονται εύκολα, αν και μπορούν γρήγορα να εξαπλωθούν στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο Κλίντον θα λάβει ενδοφλέβια αντιβιοτικά μέχρι την Παρασκευή, οπότε πιθανότατα θα στραφεί σε από του στόματος αντιβιοτικά. Οι ζωτικές μετρήσεις του είναι όλες σταθερές, είπαν οι γιατροί.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025