«Στην κατάθλιψη ζεις σαν πεθαμένος, για 14 μήνες δεν μπορούσα να συνδεθώ με τον κόσμο»

Ο Θανάσης Πασσάς μίλησε για την αναβλητικότητά του και την κατάθλιψη που έχει βιώσει. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα (10/2) την εκπομπή “Όλα για την υγεία μου”, όπου συζήτησε για το θέμα με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

«Στην κατάθλιψη ζεις σαν πεθαμένος, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ήταν «βαρίδι», γιατί έπρεπε να κρύβω την λύπη, επειδή η δουλεία μου είναι έτσι. Τα τελευταία χρόνια είχα πολλά καταθλιπτικά σοκ. Για 14 μήνες δεν μπορούσα να συνδεθώ με τον κόσμο. Ήμουν σε μία αυτοποιημένη κατάσταση», εξομολογείται ο Θανάσης Πασσάς.

«Το τελευταίο εξάμηνο νιώθω πιο δυνατός. Κατάλαβα πια θέματα με ταλαιπωρούσαν, άλλαξα σχέσεις, άλλαξα σπίτι και τα έκανα όλα μόνος μου. Θέλω να το λέω για να με συγχαρώ, συμπληρώνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Sfera 102,2.

«Ωριμάζοντας το καταλαβαίνω ότι είμαι αναβλητικός, το γνωρίζουν και οι συνεργάτες μου. Αλλά δεν είναι το θέμα ο χρόνος αλλά η αναβολή. Έχω φύγει απλό ραντεβού, γιατί με είχε αγχώσει ο χώρος και είπα πως κάτι έτυχε και έφυγα», παραδέχεται στη συνέχεια ο Θανάσης Πασσάς.

«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αυτοτιμωρείται καθημερινά. Τα περισσότερα λάθη τα έχω κάνει εγώ στον εαυτό μου και όχι οι άλλοι. Στον ψυχολόγο το ανέβαλλα πολλές φορές αλλά ξέρει το πρόβλημά μου. Μου είχε πει: όσο κοροϊδεύεις το πρόβλημά σου, το λύνεις και πιο εύκολα γιατί δεν ζεις μέσα σε αυτό.

Υπάρχουν και θέματα κόπωσης, νευρόπονοι, πιασίματα. Εγώ νιώθω πως έτσι βάζω τα όριά μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ σε μεγάλους χώρους. Νιώθω λες και έχω άγχος πως θα μου συμβεί κάτι, και μόλις ξημερώνει λέω: εντάξει, ας κοιμηθούμε τώρα», περιγράφει για το ζήτημα που τον απασχολεί.

«Νιώθω πιο άνετα, γιατί παραμερίζω τις ευθύνες. Όσο περνάνε τα χρόνια με δυσκολεύει, πιο μικρός δεν είχα πρόβλημα. Έχω μάθει μέσα σε αυτή τη συνθήκη τόσα χρόνια και έχω συνηθίσει. Επίσης, δεν ήμουν ποτέ αγχώδης άνθρωπος. Δεν αργώ ποτέ στα ραντεβού μου αλλά μπορώ να το αναβάλλω. Έχει τύχει να υποκριθώ πως είμαι άρρωστος ή έχει πεθάνει κάποιος από την οικογένεια μου, γιατί δεν ήθελα να πάω κάπου», εξομολογείται ο Θανάσης Πασσάς στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

-Ad-