Στην «Κιβωτό» σήμερα οι κόρες του 45χρονου αστυνομικού

Η οικογένεια που όφειλε να τους προστατέψει και να τους μάθει πόσο όμορφη είναι η ζωή, τους έδειξε με απερίγραπτη σκληρότητα έναν κόσμο που ούτε η πιο νοσηρή σκέψη ενός ανθρώπου δεν θα μπορούσε να φτάσει.

Από τα πιο τρυφερά τους χρόνια ήταν αναγκασμένα, όπως έχουν περιγράψει τα τρία από αυτά, να υποφέρουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Πάντα μόνα και απροστάτευτα. Τα σημάδια της σεξουαλικής κακοποίησης που εντοπίστηκαν σε ένα από τα ανήλικα κοριτσάκια της οικογένειας στην ιατροδικαστική εξέταση, συνοψίζουν τον εφιάλτη τους. Μετά από αυτή την φρίκη, ήρθε μια νέα εγκατάλειψη και ο χωρισμός τους.

Ο 14χρονος βρίσκεται ήδη σε δομή εκτός Αθηνών. Οι 3 αδερφές του ηλικίας, 13, 12 και 9 ετών μεταφέρθηκαν το πρωί σε δομή της Αττικής και το μικρότερο από τα αδέρφια, ηλικίας 2 ετών, παίρνει το δρόμο για ιδιωτικό μαιευτήριο.

Όλες αυτές τις μέρες που τα παιδιά παρέμεναν σε νοσοκομείο, δεν τα επισκέφθηκε κανείς. Κανείς δεν πήρε έστω ένα τηλέφωνο για να δει τι κάνουν, oύτε οι πιο στενοί συγγενείς τους. Αυτή η αδιαφορία προκαλεί συγκίνηση, σε γείτονες των παιδιών και όχι μόνο.

Το «τσουνάμι» αγάπης από τηλεθεατές του Live News για τα ανήλικα αδερφάκια

Το τηλεφωνικό κέντρο του Live News δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα. Άνθρωποι… ανθρώπινοι, χωρίς καμία συγγένεια θέλησαν να μάθουν τον τρόπο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, σε αντίθεση με τους «δικούς» τους ανθρώπους.

«Εμείς θα μπορούσαμε εγώ με την γυναίκα μου να το κρατήσουμε και να το πάρουμε το παιδάκι αυτό σαν ανάδοχοι γονείς», ανέφερε τηλεθεατής του MEGA.

Στα λόγια των τηλεθεατών που μας μίλησαν, συμπυκνώνονται πιθανότατα οι σκέψεις και πολλών άλλων, που θέλουν να ανοίξουν την αγκαλιά τους, στα παιδιά.

Για την ώρα πάντως, τα δύσκολα συνεχίζονται για τα 5 ανήλικα αδερφάκια. Χωρισμένα, μακριά από φίλους, από παιδιά της ηλικίας τους και από το σχολείο, που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν.

Ανάμεσα σε εκείνους που δεν μπήκαν στη διαδικασία να πάνε στο νοσοκομείο για να δουν τα παιδιά και η γιαγιά τους. Η μητέρα της 35χρονης αστυνομικού, που ήδη έχει περιγράψει καταστάσεις φρίκης.

«Μου είπε η κόρη μου ότι την κακοποιούσε, αλλά και ότι η ίδια η κόρη μου συμμετείχε στους βιασμούς των παιδιών και ότι βιντεοσκοπούσαν, όλα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Ήξερα ότι είχαν προβλήματα στην οικογένεια τους αλλά δεν πίστευα στα αυτιά μου με αυτά που άκουγα», είπε η μητέρα της 35χρονης.

Άραγε η γιαγιά των παιδιών είχε κάνει ποτέ καταγγελία στην αστυνομία; Είχε μιλήσει για αυτή τη κόλαση που βίωναν τα εγγόνια της; Είχε προσπαθήσει να βρει τρόπο για να τα προστατέψει ή έμεινε και εκείνη απαθής παρά τα όσα έβλεπε και άκουγε;

«Μια φορά είχα δει την μία εγγονή μου με μαυρισμένο μάτι, την ρώτησα τι συνέβη και μου είπε ότι την κλώτσησε ο πατέρας της και έπεσε κάτω. Και την κόρη μου την είχα δει χτυπημένη, είχε έρθει στο σπίτι μας τότε και μας είχε πει ότι δεν αντέχει άλλο. Όμως κάθε φορά γύριζε σε εκείνον, την χειραγωγούσε», είπε η μητέρα της 35χρονης.

Μετά την καθημερινή κόλαση που περιέγραψαν, μετά από τα χρόνια του απόλυτου τρόμου, τα δύσκολα για τα 5 ανήλικα αδερφάκια συνεχίζονται. Ακόμα δεν υπάρχει το παραμικρό αισιόδοξο σημάδι στον ορίζοντα για εκείνα.

Μιχάλης Γιαννάκος: «Το νοσοκομείο μου λέει κανείς από τους συγγενείς δεν πήρε τηλέφωνο»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι έχουν κατακλυστεί από μηνύματα αγάπης για αυτά τα παιδιά και άνθρωποι επικοινωνούν για να γίνουν ανάδοχοι γονείς των παιδιών της οικογένειας των αστυνομικών.

«Επικοινώνησα με το νοσοκομείο και με όλους τους συναδέλφους και μου είπαν κάνεις δεν πήρε τηλέφωνο από τους συγγενείς και κανείς δεν προσέγγισε το νοσοκομείο, για να επισκεφθεί αυτά τα πέντε παιδιά», ξεκαθάρισε ο κος Γιαννάκος και υπογράμμισε «επιτέλους να σοβαρευτούν και να πάνε να δουν τα παιδιά»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025