Στις 11 ο ανασχηματισμός: «Κλείδωσαν» οι αλλαγές – Μεγάλες εκπλήξεις (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινώσει στις 11:00 το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το υπουργικό συμβούλιο με την νέα σύνθεση θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές – Μεγάλες εκπλήξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsique.gr, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να προχωρήσει σε αλλαγές, όχι με την ευρύτητα που περιμέναμε, στέλνοντας ωστόσο πολιτικά μηνύματα.

Τα δύο βασικά μηνύματα: Κικίλιας και Χρυσοχοΐδης

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο βασικά ζητήματα του ανασχηματισμού που θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα, είναι η έξοδος του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας, ενώ για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακούγεται το όνομα του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει διασταυρωθεί.

Επίσης, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναμένεται να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του, αποχωρώντας από τη συγκεκριμένη θέση.

Στη… θέση τους

Από την άλλη πλευρά, δεν αναμένεται να έχουμε αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να παραμένει στη θέση της. Επίσης, αμετακίνητοι θεωρούνται οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παραμένουν Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Σκρέκας

Επίσης, ανακριβείς αποδεικνύονται οι πληροφορίες που ήθελα τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να αποχωρεί, με αναβάθμιση του Θόδωρου Σκυλακάκη σε Υπουργό, από αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμετακίνητοι θεωρούνται ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Υπουργός ο Πλεύρης, αλλάζει θέση ο Χαρδαλιάς»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Θανάσης Πλεύρης αναλαμβάνει Υπουργείο, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς φεύγει από την Πολιτική Προστασία.

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο κ. Πλεύρης πηγαίνει ως Υπουργός στο Υγείας, αντί του Βασίλη Κικίλια, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιας, αφήνει την Πολιτική Προστασία και πηγαίνει στη θέση του Αλκιβιάδη Στεφανή, στο υφυπουργείο Εθνικής Αμυνας.