Στις περιοχές που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ο Στέφανος Κασσελάκης

«Βλέπω τη ζημιά και αυτό μετά από λίγες εβδομάδες ξεχνιέται από τους αρμοδίους», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση, καθώς οι ανάγκες των πολιτών ενδέχεται να παραμεληθούν με την πάροδο του χρόνου.

Το Ξυλόκαστρο επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που πλήγηκαν από την τελευταία φωτιά, ενώ συναντήθηκε με κατοίκους που κινδύνεψαν να χάσουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Στ. Κασσελάκης συνομίλησε με τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησής τους, καθώς και για τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής. Ο ίδιος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμησή του στην αφοσίωση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Ο Κασσελάκης συνομίλησε και με μια μελισσοκόμο της περιοχής, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η μελισσοκόμος εξέφρασε τα παράπονά της σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση, καθώς, όπως ανέφερε, της ζητήθηκε το ποσό των 280 ευρώ για την υποβολή της αίτησης που αφορά τη ζημιά που υπέστη.

«Η συζήτηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, αλλά και την πίεση που ασκεί η γραφειοκρατία σε κρίσιμες στιγμές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του στο Ξυλόκαστρο, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με πολίτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών και υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να δώσει την εξουσία στα χέρια τους, τονίζοντας: «Εσείς θα αποφασίζετε».

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει ότι «Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2024 να ζούμε κάθε μέρα στην ανασφάλεια» και παρουσιάζει τις «βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»: 1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία. 2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών. 3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ. 4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής. 5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης: Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού – Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: 47χρονος εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε ηλικιωμένο ζευγάρι με μαχαίρι για ένα… κινητό τηλέφωνο
15 Μαρτίου, 2025
Θρήνος για τον 21χρονο Γιόχαν που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το συγκλονιτικό μήνυμα της οικογένειάς του
15 Μαρτίου, 2025
Αμαλιάδα: Η ιατροδικαστική έκθεση-φωτιά για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – Τα σχόλια του διάσημου Γερμανού ιατροδικαστή
15 Μαρτίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
15 Μαρτίου, 2025
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης (pics)
15 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: «Υπάρχει πρόταση απέναντι στο χάος Μητσοτάκη: Σωκράτης Φάμελλος και ΣΥΡΙΖΑ»
15 Μαρτίου, 2025
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025