Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές ο Αλέξης Τσίπρας

Κοντά στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας αναμένεται να βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας που θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές (αύριο) για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση μετά τις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε το πέρασμα του εγκέλαδου.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας εντάσσεται στην πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις και τα γεγονότα ώστε να αφουγκράζεται και να καταγράφει ο ίδιος τα προβλήματα των πολιτών.

Κάπως έτσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το πρωί το Θριάσιο Νοσοκομείο απ’ όπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για το παρατεινόμενο και αποτυχημένο λοκντάουν των τεσσάρων μηνών καθώς και για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία την ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν covid free και η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξή τους. Ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωσή του ανέφερε ότι “αυτήν την φορά δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προετοιμασία και σχέδιο” θυμίζοντας πως έχει ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει σχέδιο για την αντιμετώπιση του κινδύνου να καταστεί η Αττική μία νέα Θεσσαλονίκη, ζήτημα που είχε θέσει και κατά την συνάντησή του προ διμήνου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι αυτήν την στιγμή χρειάζεται ορθολογική διαχείριση των νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών μονάδων ώστε σε συνέργεια με το ΕΣΥ να μπορούν να διοχετεύουν και covid περιστατικά για να μείνουν ανοιχτές κρίσιμες κλινικές και να λειτουργήσουν τα χειρουργεία. Σημειωτέον πως από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε την κυβέρνηση για απόλυτη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη παίρνοντας πρωτοβουλίες.

Την προηγούμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην διάρκεια μεγάλης ψηφιακής εκδήλωσης το πρόγραμμα του κόμματός του για το νέο ΕΣΥ.

Ομοίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει σε αντίστοιχη εκδήλωση και την πρότασή του για το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας. Η Κουμουνδούρου μετά και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση σχολίασε πως αν δεν υπάρξει επειγόντως αλλαγή πολιτικής, η εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία θα είναι καταστροφική .