Στο Europa League η ΑΕΚ: 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ νίκησε με ανατροπή τη Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήταν για τους Γερμανούς με το πλασέ του Οτάβιο που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 8′, αλλά η πρώτα πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους κιτρινόμαυρους. Στο 20′ ο Κρίστιτσιτς ανατράπηκε από τον Σλάγκερ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλά ο Πέρβαν απέκρουσε την εκτέλεση του Μάνταλου…

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ό,τι χειρότερο ψυχολογικά για την ΑΕΚ, η οποία έδινε χώρο και μπάλα στη Βόλφσμπουργκ, προσέχοντας περισσότερο την άμυνα της. Μέχρι που ήρθε το 45′ και το σχέδιο του Μάσιμο Καρέρα πήγε στράφι, αφού οι Γερμανοί συνεργάστηκαν ωραία και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Μεχμέντι, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια η ομάδα του Καρέρα ήταν ζωηρή, έψαχνε τον τρόπο να ισοφαρίσει και τελικά τον βρήκε στο 64′, όταν ο Σιμόες με τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πέρβαν (1-1).

Και από τη στιγμή που ανασταλτικά ήταν τέλεια και δεν ένιωθε κάποια απειλη, η ΑΕΚ έπαιξε επιθετικά ως το τέλος για το δεύτερο γκολ και δικαιώθηκε, χάρη και στην έμπνευση του Καρέρα: Στο 87′ έβγαλε τον Ολιβέιρα και έβαλε τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος στο 94′ κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, χαρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση στον δικέφαλο αετό!

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (81′ Μαχαίρας), Μάνταλος (62′ Λιβάια), Ολιβέιρα (87′ Ανσαριφάρντ).

Βόλφσμπουργκ: Πέρβαν, Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν, Άρνολντ, Σλάγκερ (60′ Γκέρχαρντ), Μπρέκαλο (79′ Μπιάλεκ), Μεχμέντι, Στέφεν, Βέγκχορστ.

-Ad-