Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι – Συναντιέται με Ρίσι Σούνακ

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να συναντήσει τον Ρίσι Σούνακ σήμερα (15/4) στο Λονδίνο, τον τελευταίο σταθμό στην περιοδεία του Ουκρανού προέδρου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι θα συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό για «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία στον αγώνα του κατά της ρωσικής εισβολής και τη βοήθεια που χρειάζεται η χώρα από τη διεθνή κοινότητα, τόσο σε ό,τι αφορά τον άμεσο στρατιωτικό εξοπλισμό όσο και τις μακροπρόθεσμες άμυνες.

Η Βρετανία την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι παρείχε πυραύλους ακριβείας Storm Shadow στην Ουκρανία , τον πρώτο πύραυλο κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στο οπλοστάσιο της χώρας. Ο κ. Σουνάκ είπε: «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην αντίσταση της Ουκρανίας σε έναν τρομερό επιθετικό πόλεμο που δεν επέλεξαν ούτε προκάλεσαν. «Χρειάζονται τη διαρκή υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για να αμυνθούν ενάντια στο μπαράζ των ανελέητων και αδιάκριτων επιθέσεων που αποτελούν την καθημερινή τους πραγματικότητα για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Η πρώτη γραμμή του επιθετικού πολέμου του Πούτιν μπορεί να βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά τα ρήγματα απλώνονται σε όλο τον κόσμο. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα πετύχει και ότι η βαρβαρότητα του Πούτιν δεν θα ανταμειφθεί.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι τα όπλα ήταν «κρίσιμα για να βοηθήσουν τη χώρα να αμυνθεί από τον ανελέητο βομβαρδισμό τους.

-Ad-