Στο μηδέν έμειναν Παναθηναϊκός και Άρης

Ο παναθηναϊκός ήταν καλύτερος όμως δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν στη μάχη για την είσοδο στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ της Super League. Και δεδομένου ότι το παιχνίδι του α’ γύρου στο «Κλ. Βικελίδης» είχε λήξει με θριαμβευτές τους «κίτρινους» με 4-0, η ομάδα της Θεσσαλονίκης χαμογέλασε καθώς «κλείδωσε» το πλεονέκτημα απέναντι στο «τριφύλλι» σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο δίχως όμως να μπορέσει να τη μετουσιώσει και σε κάποιο γκολ καθώς στις λίγες φάσεις που δημιούργησε δεν ήταν αποτελεσματικός με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Περέα με τον Κουέστα στο 22′. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα στο β’ ημίχρονο απειλώντας στο 50′ με μακρινό σουτ του Δώνη που νικήθηκε από τον Κουέστα.

Ο Αρης απάντησε με γκολ του Φετφατζίδη στο 62′, που όμως ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ το «τριφύλλι» απείλησε ξανά στο 64′ με τον Μακέντα, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Κουέστα και στο 79′ όταν και πάλι ο Ισπανός γκολκίπερ απομάκρυνε τον κίνδυνο έπειτα από σουτ του Ζαχίντ που κόντραρε στον Τόνσο.

Οι «πράσινοι» ωστόσο πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ στο 82′ όταν ο Ζαχίντ εκτέλεσε το φάουλ και ο Κουρμπέλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο Αρης απείλησε στο 85′ με κεφαλιά του Ματίγια δίχως αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τρόπο για να φτάσει στο γκολ και μολονότι έμεινε αήττητος για όγδοο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, πήρε τη δεύτερη σερί ισοπαλία (μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ) και την πέμπτη συνολικά κατά το ίδιο διάστημα αποδεικνύοντας πως δύσκολα χάνει αλλά και δύσκολα κερδίζει.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Ινσούα, Πούγγουρας, Νούνες, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (66′ Ζαχίντ), Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα (83′ Καμπετσής), Μακέντα

Αρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (90′ Ντιγκινί), Μπρούνο Γκάμα (58′ Μαντσίνι), Λάρσον (71′ Τόνσο), Ιντέγε.

-Ad-