Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς – Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Ο απεργός πείνας, Κώστας Σακκάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο , έπειτα από υπογλυκαιμική κρίση ενώ οι γιατροί κρίνουν σοβαρή την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Indymedia, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο Κώστας Σακκάς υπέστη δεύτερο υπογλυκαιμικό σοκ και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και πως αναμένεται η μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος σήμερα για την απόπειρα ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (12.6.2019) έχει αμετάκλητα αθωωθεί από κάθε κατηγορία σχετικά με ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Κώστας Σακκάς ήταν ο μοναδικός κρατούμενος που και επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά παρέμεινε προφυλακισμένος επί 30 ολόκληρους μήνες και μετά από σκληρή απεργία πείνας, κατά την οποία έχασε 16 κιλά, αποφυλακίστηκε με όρους.

Ωστόσο, παραβίασε τους όρους και στη συνέχεια το 2015 καταδικάστηκε ερήμην σε 16 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα.

Συνελήφθη το 2016 σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο, ενώ ακολούθησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό όπου αθωώθηκε για την τρομοκρατία και καταδικάστηκε για άλλα αδικήματα σε 10 χρόνια φυλάκιση. Έχοντας εκτίσει, όμως, συνολικά μεγάλο μέρος της ποινής του, αφέθηκε ελεύθερος το 2018, για να συλληφθεί ξανά το 2019 για την απόπειρα ληστείας.

-Ad-