Στο στόχαστρο των εισαγγελέων στοιχηματική εταιρεία

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», μια μεγάλη δικαστική έρευνα για τις στοιχηματικές εταιρείες βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο προς το παρόν έχει τεθεί μία μεγάλη στοιχηματική εταιρεία, που έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα, η οποία ελέγχεται για το αν ανακατεύθυνε τα κέρδη της σε τρεις διαφορετικές χώρες – «φορολογικούς παραδείσους», όπως η Μάλτα, η Εσθονία και το Κουρασάο της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του olympia.gr, τα αδικήματα (που ερευνάται αν τελέστηκαν) είναι η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη, η παράβαση του νόμου περί διοργάνωσης τυχερών παιγνίων και η εγκληματική οργάνωση. Σημειώνουμε ότι ο νόμος 4002/2011, βάσει του οποίου γίνεται ο δικαστικός έλεγχος,  επισύρει ποινές κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια.

Το έναυσμα της έρευνας έδωσε η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου και ήδη η εισαγγελέας εσωτερικής ποινικής δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη συσχετίζει τις δικογραφίες, τις οποίες απέστειλε στην Οικονομική Αστυνομία. Οι αρχές ερευνούν το πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη της νόμιμης ελληνικής εταιρείας στοιχήματος, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φορολογικά υπεύθυνος της ίδιας εταιρείας είναι ήδη κακουργηματικά κατηγορούμενος στον 4ο ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Παπακυριακόπουλος: «Η μεγάλη δικαίωση»

Για μεγάλη δικαίωση του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, που είχε αρθρογραφήσει στο παρελθόν για την υπόθεση, κάνει λόγο το Olympia:

«Η μεγάλη δικαίωση για το Ολυμπία αλλά και τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο που είχε χτυπηθεί από τον υπόκοσμο με συκοφαντικά άρθρα σε λαθρόβια έντυπα αλλά και ευθεία στοχοποίηση. Στα πρότυπα της δολοφονημένης ηρωίδας δημοσιογράφου DAPHNE CARUANA GALIZIA που δολοφονήθηκε στην Μάλτα για παρόμοιες αποκαλύψεις.

Εκτός από τα εκατοντάδες εκατομμύρια σε πρόστιμα, τώρα και πέντε κακουργήματα για ξέπλυμα κλπ. Ότι ακριβώς γράφαμε δηλαδή».

Πηγή: https://olympia.gr/2020/06/30/andreas-papakyriakopoulos-olympia-gr/