Στο υλικό από τις κάμερες οι απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Βρετανού στα Σπάτα

«Δείτε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα» επιμένει οικογενειακός φίλος του 22χρονου Βρετανού τουρίστα που σκοτώθηκε από τις λεπίδες του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Ο Jack Fenton πέθανε ακαριαία όταν η πίσω λεπίδα του ελικοπτέρου τον χτύπησε στο κεφάλι στα τέλη Ιουλίου, ενώ έκανε διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Robin Stanton-Gleaves, πατέρας του φίλου του Fenton, Jack Stanton-Gleaves, συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι.

Ήταν στη δεύτερη πτήση με ελικόπτερο όταν ξαφνικά έλαβε ένα μήνυμα από έναν από τους γιους του, ζητώντας του να τον καλέσει.

Οι Έλληνες ερευνητές της αεροπορίας είπαν ότι ο κ. Fenton είχε αγνοήσει τις οδηγίες ασφαλείας και ότι έβγαζε selfie δίπλα στις περιστρεφόμενες λεπίδες. Σήμερα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ήμουν στο ελικόπτερο πίσω από τον γιο μου και μου τηλεφώνησε για να μου πει τι είχε συμβεί», είπε ο κ. Stanton-Gleaves στο Good Morning Britain.

Ο κ. Stanton-Gleaves υποστήριξε πως αυτό που είπαν οι ελληνικές αρχές δεν είναι αλήθεια και αναρωτήθηκε γιατί έφτιαξαν αυτή την ιστορία εξαρχής.

Είπε ότι επιθυμούσε να βγει η αλήθεια εκεί έξω και ότι η ομάδα δεν συνοδεύτηκε από το ελικόπτερο όπως θα έπρεπε.

“Κατέβηκαν από το ελικόπτερο. Ο γιος μου γύρισε καθώς άκουσε τον ήχο και μετά είδε αυτό που είδε”, πρόσθεσε.

“Για οποιονδήποτε λόγο, ο Jack Fenton είχε στρίψει με άλλο τρόπο κατεβαίνοντας από το ελικόπτερο. Η ιστορία ότι έβγαζε selfie είναι λάθος. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε μια κάμερα CCTV και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κανείς δεν κοιτάζει το υλικό.”

Ο κ. Stanton-Gleaves υποστήριξε ότι η αλήθεια διαστρεβλώθηκε.

Η συντετριμμένη μαμά του Τζακ, Βικτόρια, μοιράστηκε πώς η οικογένεια έχει μείνει «εντελώς συντετριμμένη» αφού έχασε το «υπέροχο αγόρι της».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025