Στο Υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ – «Σβήσε το τσιγάρο» είπε σε ένα μέλος ο Κικίλιας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του επικουρικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό 2Κ, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Από τα 10.000 ονόματα που ανακοινώθηκαν και ζητούνται τα δικαιολογητικά τους δεν εμφανίζεται η πλειοψηφία των υπηρετούντων επικουρικών παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν. Αλλά και όσοι εμφανίζονται μικρές πιθανότητες έχουν να βρεθούν στους καταλόγους επιτυχόντων, λόγω των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας.Οι Επικουρικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση με βάση το ν.4571/2018 άρθρο 17 (20 μόρια Χ 48 μήνες)», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Μετά από λίγα λεπτά κατέβηκε από το υπουργείο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν μπορεί να τους δεχθεί σήμερα καθώς πρέπει να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είναι προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικο συμβούλιο με κύριο θέμα το προσφυγικό.

Τέλος λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο ζήτησε από μέλος της ΠΟΕΔΗΝ να σβήσει το τσιγάρο του λέγοντας «δεν είναι σωστό να καπνίζεις έξω από το υπουργείο. Δεν είναι ωραία εικόνα».

-Ad-