Στοιχεία για τα περιστατικά έκνομης αστυνομικής βίας ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να διαβιβαστεί στη Βουλή το πόρισμα της Επιτροπής Παρακολούθησης σχετικά με την υλοποίηση πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη επί περιστατικών έκνομης αστυνομικής βίας, ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Ραγκούση, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Το Νοέμβριο του 2019συστάθηκε, με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας και την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας.

Οι βουλευτές αναφέρουν ειδικότερα:

  • «Στις 12 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τους χειρισμούς ομάδας αστυνομικών στην υπόθεση Ινδαρέ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής προειδοποιούσε σε αυστηρό τόνο με παραίτηση και καλούσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να διατάξει άμεσα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
  • Ο υπουργός, απαντώντας, διαβεβαίωνε -ψευδώς όπως αποδείχτηκε- τον Πρόεδρο της Επιτροπής ότι η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε δίχως να ασκηθεί αστυνομική βία, παρότι οι σχετικές καταγγελίες των θυμάτων αποδεικνύονταν από ατράνταχτα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα.
  • Έκτοτε έχουμε γίνει μάρτυρες πληθώρας περιστατικών έκνομης συμπεριφοράς από μεμονωμένους αστυνομικούς και, ειδικότερα, από αναξιοκρατικά νεοπροσληφθέντες Ειδικούς Φρουρούς, με πιο πρόσφατο τον απρόκλητο ξυλοδαρμό δύο 24χρονων νεαρών στα Σεπόλια.
  • Περιστατικό βίαιου ξυλοδαρμού είχαμε και εις βάρος ανύποπτου μοτοσικλετιστή από άνδρες της φρουράς επίσημου προσώπου στην οδό Μιχαλακοπούλου.
  • Τα φαινόμενα αυτά, αντί να μειώνονται, παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση, λόγω, κυρίως, της συστηματικής συγκάλυψης και της καλλιέργειας κλίματος ατιμωρησίας από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης συνολικά, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι Έλληνες πολίτες, οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά σε τελική ανάλυση και το ίδιο το κράτος δικαίου στην πατρίδα μας».
Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025