Στοιχεία που σοκάρουν: Σε λίγο θα έχουμε καύσωνα κάθε χρόνο

Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας εξέφρασε, ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζερεφός, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Ο κ. Ζερεφός επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, θα ανέλθει έως το τέλος του αιώνα σωρευτικά τα 700 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι διπλάσιο, από το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας. Τις δυσμενέστερες συνέπειες, σύμφωνα με τον γνωστό περιβαλλοντικός ερευνητής, θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής.

«Θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός, τονίζοντας ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Αναφερόμενος στη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, είπε πως ενώ παλαιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη τριών ατόμων στα Καμίνια για κατοχή ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Αμοργός λόγω των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Νέο μπαράζ δονήσεων – Κατολίσθηση στην Καλντέρα την ώρα του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τα γυρίζει ξανά η Ειρήνη Μουρτζούκου για την Πισπιρίγκου – «Δεν θυμάμαι, έμοιαζε με εκείνη, δεν την ήξερα»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότεροι από 1.100 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ από την 1η Φεβρουαρίου – «Πρωτόγνωρη ακολουθία χωρίς ισχυρή δόνηση»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Μην ξανακάνεις καταγγελία θα σε σφάξω» – Χτυπούσε τη μητέρα του ο άνδρας που ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στο Κερατσίνι
12 Φεβρουαρίου, 2025