Στον αέρα η συνάντηση αγροτών – Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω διαφωνιών για τη σύνθεση των επιτροπών

Η Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων εκφράζει δυσαρέσκεια για την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται ρήξη της τελευταίας στιγμής.

Ανατροπή φαίνεται να σημειώνεται στη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη, μεταξύ αγροτών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε να συναντηθεί με δύο επιτροπές, όμως όρισε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 20 συν 20 άτομα, αντί για 25 συν 10 που είχε προτείνει η Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων.

Οι αγρότες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας ότι η πρόταση αυτή είναι προσχηματική και αποσκοπεί στην «ενίσχυση» μπλόκων που διαφοροποιήθηκαν, όπως τα Πράσινα Φανάρια ή οι Κρητικοί, οι οποίοι είχαν ήδη συναντηθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Η Πανελλαδική εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης και ότι όσοι ζητήσουν λύσεις για όλα τα προβλήματα των αγροτών ενδέχεται να εμφανιστούν ως αδιάλλακτοι.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, απηύθυνε κάλεσμα προς τους αγρότες να συμμετάσχουν στον διάλογο, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη τη μη συμμετοχή τους. Όπως εξήγησε στο OPEN, η επιλογή για δύο χωριστές συναντήσεις έγινε κατόπιν αιτήματος των αγροτοσυνδικαλιστών, ώστε να μην βρίσκονται όλοι μαζί στο Μέγαρο Μαξίμου.