Στον εισαγγελέα ο 48χρονος για τη δολοφονία του Νικόλαου Ντάβα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 48χρονος Τυρναβίτης που συνελήφθη χθες στα Εξάρχεια για τη δολοφονία του Λαρισαίου συγγραφέα και μουσικού Νικόλαου Ντάβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 48χρονος βρίσκονταν στο σπίτι του 55χρονου Νικόλαου Ντάβα στα Εξάρχεια και μετά από επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους, ο πρώτος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον δεύτερο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Το συμβάν αυτό φαίνεται να συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και ενώ νωρίτερα στον Τύρναβο ο δράστης αφαίρεσε με τη χρήση βίας από έναν αλλοδαπό το όχημα του και μετέβη με αυτό στην Αθήνα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στο διαμέρισμα του 55χρονου και εντόπισαν τον Τυρναβίτη, ο οποίος φέρεται να ήταν γνωστός του, μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανθρωποκτονίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα καθώς χθες σύμφωνα με ρεπορτάζ από Αθηναίικά ΜΜΕ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Ντάβας
Ο Νικόλας Ντάβας γεννήθηκε στη Λάρισα και με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) σπούδασε θέατρο (PhD) στο Drama Department του Manchester University.

Είχε παίξει και διδάξει στο θέατρο κυρίως στην Αγγλία, αλλά και στην Ελλάδα, ενώ έκανε και τρεις ταινίες μεγάλου μήκους. Έγραψε και σκηνοθέτησε επίσης το θεατρικά: «SMACK» στο Etcetera Theatre στο Campton της Αγγλίας (2003), «Εγώ Γύρισα για Σένα» στο Θέατρο Καρέζη (2005) και σε νέα παραγωγή το 2010 (STAGE, Λάρισα), «Thy Madcap Laughs on The Border» commission για το Tristan Baits Theatre (2007) στο Λονδίνο, «Γράμματα στη Μυρτώ» στο Θέατρο Καρέζη (2008) και τον μονόλογο «Ορφέας» στο Booze Cooperativa (2009) και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Το 2022 η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART παρουσίασε το θεατρικό έργο “Φαίδρα” στη Λογοτεχνική Γωνία σε κείμενο και σκηνοθεσία του με τον ίδιο να ερμηνεύει το ρόλο του Ιππόλυτου.

Πηγή: Larissanet.gr