Στον Εισαγγελέα ο Π. Τσαρούχας – Καταγγελία σοκ για πασίγνωστο ηθοποιό

Ενώπιον του Εισαγγελέα προσήλθε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας που κλήθηκε να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

Ο κ. Τσαρούχας παρέδωσε στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων. Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες , χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων .

Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Καταγγελία σοκ για πασίγνωστο ηθοποιό

Στα χέρια εισαγγελέα βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού γνωστής ηθοποιού, που έγινε γνωστή την δεκαετία του ’90, από πασίγνωστο ηθοποιό που έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών προηγούμενο διάστημα.

Το κύμα των καταγγελιών οδήγησε την γυναίκα, η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό, στο να επικοινωνήσει με δικηγόρο και να καταγγείλει την ιστορία της. Την περίοδο του περιστατικού, που τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω, η γυναίκα συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δεχτεί τηλεφώνημα από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος της πρότεινε συνεργασία.

«Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τον συνάντησε και μετά από περίπου εικοσιπέντε λεπτά συζήτησης που αφορούσαν το επαγγελματικό κομμάτι, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα, που την έκανε να αντιδράσει επειδή όλα αυτά ήταν άσχετα. Αμέσως θέλησε να αποχωρήσει από το χώρο για να φύγει, αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα. Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» ανέφερε ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας.