Στον εισαγγελέα ο Τσαρούχας: Τρεις νέες καταγγελίες για πασίγνωστο ηθοποιό

Συνεχίζουν τις έρευνες οι εισαγγελικοί λειτουργοί σχετικά με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο φάκελος που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας έχει μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων, προκειμένου να καταλήξουν εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα, ενώ έχουν ρίξει το βάρος τους ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις, όπου οι καταγγελίες που έχουν γίνει αφορούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως για βιασμό.

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται ο κ. Τσαρούχας να επιστρέψει στην Εισαγγελία με νέο ογκώδη φάκελο, αφού στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών φθάνουν συνεχώς νέες καταγγελίες για εγκληματικές συμπεριφορές.

Παράλληλα, στη Δικαιοσύνη έχει επιστρέψει ο φάκελος για την υπόθεση της καταγγελίας για βιασμό από 37χρονο ηθοποιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση των στοιχείων αναμένεται έχει ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, οπότε οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν δίωξη ή αν θα βάλουν την υπόθεση στο αρχείο.

Ανακριτική διαδικασία

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα σε γοργούς ρυθμούς, αφού μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δίκη του κατηγορούμενου σε πρώτο βαθμό.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας με νέα του ανακοίνωση στράφηκε κατά… πάντων, προαναγγέλλοντας προσφυγές στο ΕΣΡ κατά δημοσιογράφων που «προκαταδίκασαν και εξευτέλισαν» τον εντολέα του. Παράλληλα, στρέφεται κατά των δικαστικών λειτουργών που έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής στην υπόθεση, αναφέροντας πως θα στραφεί εναντίον τους στον Αρειο Πάγο.

Στο στόχαστρο του δικηγόρου του Δ. Λιγνάδη μπήκε η ανακρίτρια, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προκατειλημμένη», ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, καθώς και οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, για τους οποίους προβαίνει στον πρωτοφανή ισχυρισμό πως έλαβαν υπόψη τους στοιχεία τα οποία δεν τους είχε προσκομίσει!

Δυσαρέσκεια

Οι υπόνοιες αυτές προκάλεσαν πάντως δυσαρέσκεια σε δικαστικούς κύκλους, με λειτουργούς της Θέμιδος να σημειώνουν πως στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν μέχρι στιγμής ασχοληθεί εννέα δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας, και κανένας δεν έχει βρει κάποιο νομικό έρεισμα στους ισχυρισμούς της πλευράς του κατηγορουμένου.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη επιτίθεται ονομαστικά σε μία παρουσιάστρια και έναν ηθοποιό και στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα προβαίνει σε ένα ακόμη ομοφοβικό παραλήρημα. Προσπαθώντας να προσεγγίσει τα πιο ταπεινά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, μιλά για «δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων», αναφέροντας πως έχει την υποχρέωση να διαφημίζει τον «φυσιολογικό τρόπο ζωής». «Αλλιώς», προσθέτει, «η κοινωνία μας, κατά την κρίση μας, θα καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ένα ανισόρροπο και διαταραγμένο μέλλον που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε επιλογές ψυχικής και προσωπικής ανισορροπίας».

Τρεις καταγγελίες σε βάρος πασίγνωστου ηθοποιού στο δρόμο για το ΣΕΗ

Στο μεταξύ, ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι φάκελοι του ΣΕΗ βρισκόταν και μια υπόθεση βιασμού γυναίκας από πασίγνωστο ηθοποιό, αλλά η υπόθεση έχει παραγραφεί. Το κύμα των καταγγελιών οδήγησε την γυναίκα, η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό, στο να επικοινωνήσει με δικηγόρο και να καταγγείλει την ιστορία της. Την περίοδο του περιστατικού, που τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω, η γυναίκα συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δεχτεί τηλεφώνημα από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος της πρότεινε συνεργασία.

«Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τον συνάντησε και μετά από περίπου εικοσιπέντε λεπτά συζήτησης που αφορούσαν το επαγγελματικό κομμάτι, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα, που την έκανε να αντιδράσει επειδή όλα αυτά ήταν άσχετα. Αμέσως θέλησε να αποχωρήσει από το χώρο για να φύγει, αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα. Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» είχε περιγράψει ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

 

Ωστόσο, στο ίδιο δικηγορικό γραφείο φαίνεται πως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, έχουν καταφύγει τρία ακόμη πρόσωπα, που κατηγορούν τον ίδιο πασίγνωστο ηθοποιό, και κάποιες από τις πράξεις φέρονται να μην έχουν παραγραφεί. Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες για αυτές τις πράξεις αναμένεται εντός αυτής της εβδομάδας να κατατεθούν στο ΣΕΗ και από εκεί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου