Στον Εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες για όπλα και εκρηκτικά

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται τα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν χθες Παρασκευή 9/2, στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- μεταξύ άλλων για κατοχής εκρηκτικών και παράβαση των νόμων περί όπλων.

Κατασχέθηκαν εκρηκτικές ύλες, όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια και ρόπαλα.

Ανάμεσα τους, ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019 μετά από οκτώ χρόνια στη φυλακή και συνελήφθη σε περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Γνωστοί στις Αρχές για διαφορετικά περιστατικά ο καθένας και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, εκ των οποίων οι δύο υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες, ταυτόχρονα, σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, υπό άκρα μυστικότητα.

Οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν στρέφονται στο σενάριο της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά εξετάζεται η διασύνδεση του πρώην στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τη Greek Mafia.

Λίγο μετά τις 10.30πμ οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και πιθανότατα θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν.