Στον εισαγγελέα σήμερα ο Λιγνάδης – Βαρύτατες οι κατηγορίες

Οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις έδωσαν τα στοιχεία που χρειάζονταν οι εισαγγελικές αρχές για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από αυτήν την εξέλιξη προσήλθε το Σάββατο αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου και συνελήφθη. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ΄ εξακολούθηση.

Πριν από τη σύλληψή του ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε ξαναπάει – και πάλι αυτοβούλως – στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μαζί με το δικηγόρο του. Είχε δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες είχε δώσει τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του. Αποχώρησε όμως καθώς όπως τον ενημέρωσαν δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Από το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης διέμενε σε φιλικό σπίτι.

Τις ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε δεύτερη μήνυση εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για καταγγελία που δεν έχει παραγραφεί καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια. Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, αφορά ωστόσο καταγγελίες για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί.

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης και στη συνέχεια ενώπιον της ανακρίτριας η οποία συμφώνησε σήμερα στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Δεδομένο είναι ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος είναι πολύ βαριά και είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του. Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που όπως γίνεται σε κάθε υπόθεση, θα ζυγίσουν οι εισαγγελικές αρχές ώστε να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το αν είναι ύποπτος φυγής και αν είναι επικίνδυνος για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ίσως γι αυτό, εκτιμούσαν δικαστές πηγές, πήγε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του… Πιθανότατα για να δηλώσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και να αποφύγει την προφυλάκιση.

Δύο είναι οι βιασμοί για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα. Ο ένας με βάση τη χθεσινή μήνυση και ο δεύτερος μετά την παραγεγραμμένη μεν μήνυση του αποκαλούμενου Βασίλη, ο οποίος ωστόσο μίλησε και για άλλα περιστατικά που δεν έχουν παραγραφεί. Ένα από αυτά δεν έχει παραγραφεί.

Πηγή ΕΡΤ