Στον Έβρο τα θηριώδη τεθωρακισμένα οχήματα Typhoon της ΕΛ.ΑΣ. (vid)

Στον Έβρο βρίσκονται ήδη και περιπολούν εκεί τα θηριώδη τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχημάτα MRAP Typhoon GSS-300, καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ- ΕΛΑΚΤ) το 2015, έχοντας τότε προορισμό τη Λιβύη, παρά το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από τον ΟΗΕ, και ήδη με διαδικασίες «φαστ-τρακτ» εντάχθηκαν στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).

Τα «θηρία» στέλνουν ένα μήνυμα ισχυρού συμβολισμού προς την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θηριώδη αυτά τεθωρακισμένα, τροχοφόρα, οχήματα κατασκευάζονται από την καναδική εταιρεία Streit Group, έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα, βάρος 12,5 τόνους, διμελές πλήρωμα (οδηγό-συνοδικό) με δυνατότητα μεταφοράς μιας ομάδος 8 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών ή αστυνομικών.

Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χιλιόμετρα, δηλ. περίπου Αθήνα – Ορεστιάδα Έβρου!