«Στουρνάρας και ΝΔ να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία κατά της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος»

Δήλωση με αφορμή την αποκάλυψη των εισαγγελέων διαφθοράς ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες», έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλήρης δήλωση:

“Οι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις των Εισαγγελέων για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης στο σκάνδαλο Novartis αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν. Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς αποκαλύπτουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες».

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, μαζί με τη ΝΔ, οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος:

1. Είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη, για να αλλάξει τις καταθέσεις του στο σκάνδαλο Novartis;

2. Είναι αλήθεια πως χρησιμοποιούσαν τον κ. Μανιαδάκη σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εκφοβίσουν τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τη Novartis;

3. Ποια είναι τα άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα με τους οποίους απειλούσαν ότι «θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες»;

Αναμένουμε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο”.

Διατάχθηκε έρευνα
Σύμφωνα με το Documento, διατάχθηκε ήδη έρευνα για την αποκάλυψη ότι ο Νίκος Μανιαδάκης τους είχε πει πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον είχε καλέσει στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδας και του είχε πει ότι γνώριζε ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας και πώς όταν αλλάξει η Κυβέρνηση ση ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωοα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες στο σκάνδαλο της Novartis.