Στους δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές

Τα σωματεία των υγειονομικών καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στον «Ευαγγελισμό». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Πανυγειονομική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 17/10 οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές οι οποίοι διεκδικούν αυξήσεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν υγεία για όλους

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας 8-3 στην Αττική.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά, μεταξύ άλλων, προσλήψεις, αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία που είναι το χαμηλότατο ύψος των δημοσίων δαπανών υγείας το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Δεν φτιάχνει το ΕΣΥ με τέτοιο ύψος δημοσίων δαπανών. Συνεχώς θα αυξάνονται οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας, είτε εντός του συστήματος είτε εκτός» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως καταγγέλλει, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες φτάνουν στο 40% των συνολικά αναπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών. Την ίδια ώρα, τα απογευματινά χειρουργεία δεν έχουν λύσει το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής, καθώς σε 7 μήνες λειτουργίας του μέτρου έχουν γίνει 5.500 απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με ασθενείς κυρίως εκτός λίστας αναμονής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων
25 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ – Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο
25 Μαρτίου, 2025
Η πρώτη αντίδραση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου μετά την συνέντευξη της Έλενας Χριστοπούλου
25 Μαρτίου, 2025
Σουδάν: Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό σε αγορά
25 Μαρτίου, 2025
Πολεοδομία Ρόδου: Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές της υπόθεσης ζητά ο Άρειος Πάγος
25 Μαρτίου, 2025
Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από τον 47χρονο θείο φίλης της – Την επιβεβαιώνει παιδοψυχολόγος
25 Μαρτίου, 2025
Χάος στην Τουρκία: Συλλήψεις, απαγορεύσεις και φοιτητικά μποϊκοτάζ
25 Μαρτίου, 2025
Συγκλονιστικές εικόνες στη Λαμία: Μαθητής Ειδικού Γυμνασίου σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο και παρέλασε όρθιος
25 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του Εμίλ – Συνελήφθησαν ο παππούς, η γιαγιά του και δύο θείοι του
25 Μαρτίου, 2025
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 47 στρατηγικά έργα για τις σπάνιες γαίες
25 Μαρτίου, 2025