Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη συνταξιούχοι, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία, στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου)…
Με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, την καθιέρωση κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και κυρίως την ύπαρξη δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων δήλωσαν αποφασισμένα να “βγαίνουν στους δρόμους” μέχρι να τους επιστραφούν όσα παρακρατήθηκαν.
“Οι κυβερνήσεις παίρνουν τη σκυτάλη η καθεμία από την προηγούμενη και τα μέτρα συνεχίζονται σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.
“Η κυβέρνηση πατάει πάνω στο νομικό πλαίσιο που έχουν πατήσει οι προηγούμενες και με βήματα γοργά οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης που με θυσίες και αγώνες έχει κατακτηθεί” σημείωσε ο κ. Κουμπούρης.
“Κάθε ασφαλιστικό είναι χειρότερο από το προηγούμενο, πάντα την πληρώνουν οι συνταξιούχοι, τώρα όλα οδηγούν στην ιδιωτική ασφάλιση, για αυτό κι εμείς θα είμαστε στον αγώνα” ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.
Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον νόμο Κατρούγκαλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ σχολίασε ότι “τελικά, σημασία δεν έχει αν κρίνει το ΣτΕ αντισυνταγματικές ή συνταγματικές κάποιες διατάξεις, αλλά αν τελικά αυτές μας αδικούν”. Παράλληλα επανέλαβε ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν “να ληφθεί πολιτική απόφαση και να αποδοθούν χωρίς δίκες και προαπαιτούμενα ό,τι τους αναλογεί από τις παράνομες παρακρατήσεις”, συνέστησε μάλιστα στους συναδέλφους συνταξιούχους να μην τρέχουν για αγωγές στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία.