Στυλιανίδης στον Flash για την ερώτηση των «11»: Θα κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις, εάν θεωρηθεί αναγκαίο

Στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Ενημέρωση στις 8» με τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τη Βασιλική Πολίτου μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ένας εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον Κ. Χατζηδάκη για το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

«Η παρέμβασή μας είναι καλοπροαίρετη, δεν πάμε να υπονομεύσουμε. Πάμε να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε, να γίνει κάτι καλό» ανέφερε προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο ρόλος του βουλευτή». «Εμείς αυτόν τον ρόλο δεν τον ασκήσαμε για κάποια χρόνια γιατί ακριβώς θέλαμε να στηρίξουμε, σε μία δύσκολη εθνική συγκυρία, τον πρωθυπουργό να μπορέσει να αντιμετωπίσει απανωτές κρίσεις που “χτύπησαν την πόρτα μας” (…) τώρα όμως που επιστρέφουμε στην ομαλότητα, οφείλουμε να ανατάξουμε δυνάμεις, να ασκήσουμε τα συνταγματικά μας καθήκοντα και να συμβάλλουμε (…) στο να επιτύχουμε κάποια αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

«Υπάρχουν κάποιοι που έχουν αναμφίβολα ψυχρή τεχνοκρατική λογική και δεν προσμετρούν το κοινωνικό κόστος σε μία επιλογή που κάνουν και υπάρχουν και οι πολιτικοί, οι εκλεγμένοι από την κοινωνία, οι οποίοι νιώθουν την υποχρέωση να λογοδοτούν (…) εμείς για να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια, έχουμε είσπραξη από χιλιάδες συμπολίτες μας που βλέπουν να χάνεται η περιουσία τους (…) υπερασπιζόμαστε τους νοικοκυραίους που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή ή που έτυχαν να γίνουν θύματα της κερδοσκοπίας κάποιων συγκεκριμένων διαχειριστών» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παρόμοιων παρεμβάσεων μελλοντικά, ο κ. Ευριπίδης τόνισε «εάν θεωρηθεί αναγκαίο να προασπίσουμε κάποιες αξίες που έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία της παράταξής μας ή με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης μας, βεβαίως θα κάνουμε».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω: