Super League 1: Νίκη στο 91′ για τον Ολυμπιακό

Η ψυχολογία ήταν η καλύτερη μετά τις νίκες επί των ΑΕΚ και Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Ολυμπιακός τα βρήκε πολύ σκούρα από τον Βόλο, ο οποίος έχασε πέναλτι νωρίς για να προηγηθεί, κρατούσε το 0-0 ως το 85′ και όταν δέχθηκε γκολ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 88′, παγώνοντας το Καραϊσκάκη. Ο Βαλμπουενά το ζέστανε ξανά, όμως, με εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε το +6.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, το παιχνίδι… ζεστάθηκε στο 9′, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν πέναλτι για ανατροπή του Ρεγκατέν από τον Βατσλίκ. Πέναλτι που δεν μετατράπηκε σε γκολ, όμως, αφού ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών απέκρουσε την εκτέλεση του Φαν Βέερτ και κράτησε το 0-0. Οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν, επομένως, να πάρουν το προβάδισμα και στα επόμενα λεπτά λίγο έλειψε να βρεθούν και πίσω στο σκορ.

Αρχικά στο 18′ με την κεφαλιά του Εμβιλά μετά το φάουλ του Λόπες και τη δύσκολη απόκρουση του Κλέιμαν, εν συνεχεία στο 21′ με το σουτ του Λόπες λίγο εκτός περιοχής που κατέληξε στο δοκάρι. Δύο ευκαιρίες που ήταν και οι καλύτερες των ερυθρόλευκων στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ καλός και θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες καθαρές ευκαιρίες αν δεν γίνονταν λάθη στην τελική πάσα.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Ανδρούτσο, Μασούρα και Μαντί Καμαρά να μπαίνουν αντί των Λαλά, Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαζε. Βασικά δεν άλλαζε το 0-0 και αυτό ήταν που… έκαιγε τον Ολυμπιακό, για τον οποίο πέρασε στο παιχνίδι και ο Βαλμπουενά στο 60′.

Ο Βόλος, όμως, ήταν καλά παραταγμένος και είχε καταφέρει να μην απειλείται από τους Πειραιώτες, για τους οποίους μπήκε και δεύτερος επιθετικός στο 71′, αφού ο Μαρτίνς έβγαλε τον Εμβιλά και έβαλε τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός αποθεώθηκε από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων κατά την είσοδό του και τελικά αυτός ήταν που σκόραρε.

Στο 80′ ο Ρομέρο έσπρωξε τον Ρέαμπτσιουκ, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, η εξέταση του VAR επιβεβαίωσε την απόφαση και τελικά… πέντε λεπτά μετά, αφού υπήρχαν διαμαρτυρίες, ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε και ευστόχησε, γράφοντας το 1-0. Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, αλλά στο 88′ από λάθος του Μπα ο Φαν Βέερτ βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και έκανε το 1-1!

Η γκέλα, επομένως, έμοιαζε πιο πιθανή από ποτέ για την ομάδα του Μαρτίνς, αλλά αποφεύχθηκε στο 91′, όταν ο Βαλμπουενά με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, διατηρώντας τους Πειραιώτες στο +6 από την ΑΕΚ!

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (71′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Αγκιμπού Καμαρά (46′ Μαντί Καμαρά), Ρόνι Λόπες (60′ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα (58′ Γκιουλέν), Ρομέρο, Ρινέρ, Φεράρι, Σοάρες (66′ Τσοκάνης), Μπαρτόλο, Ρεγκατέν, Ορόζ (74′ Νίνης), Ροσέρο (74′ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.