Super League 1: Νίκη του Ολυμπιακού στο ντεμπούτο Μίτσελ

Οι Μαρσέλο και Πασχαλάκης ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή για το δεύτερο ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά ο πρωταγωνιστής ήταν ο Μπακαμπού, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες σκόραρε δύο φορές και τους οδήγησε στο 2-0 επί του Ατρόμητου, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ελ Αραμπί έχασε πέναλτι.

Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν από νωρίς να πάρουν την κατοχή της μπάλας και το έκαναν, αλλά μεγάλες φάσεις δεν μπορούσαν να φτιάξουν, όσο κι αν το προσπαθούσαν. Μία κεφαλιά του Σισέ που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης στο 5′ και μία άστοχη κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 13′ ήταν οι καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού μέχρι το cooling break, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκαν.

Στο 30′, μάλιστα, οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε με το πόδι την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπακαμπού μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ενώ λίγα λεπτά μετά, στο 34′, ο νεοαποκτηθείς φορ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας μετά τη μπαλιά του Σισέ αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που ξύπνησαν τους πρωταθλητές, οι οποίοι στο 38′ είχαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, κερδίζοντας πέναλτι για χέρι του Σουάρεθ σε γύρισμα του Μασούρα. Ο Γιαννιώτης, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Ελ Αραμπί και κράτησε το 0-0. Όχι για πολύ όμως…

Στο 45′ ο διαιτητής έδειξε για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι αφού ο Κιβρακίδης… γκρέμισε τον Μπακαμπού, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και έκανε το 1-0 στο ντεμπούτο του. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, αλλά το δεύτερο θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τον Ατρόμητο, αν ο Τζολάκης δεν απέκρουε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Φριτζόνσον μετά τη σέντρα του Κιβρακίδη.

Ήταν μια φάση που υπενθύμισε στους ερυθρόλευκους ότι θα πρέπει να προσέχουν πίσω, με τον Μίτσελ να κάνει αλλαγές και τον Μπακαμπού να γίνεται οριστικά ο πρωταγωνιστής του αγώνα στο 68′, αφού αξιοποίησε την ωραία κάθετη μπαλιά του Βαλμπουενά και νίκησε τον Γιαννιώτη στο τετ α τετ για το 2-0, με το δεύτερό του γκολ.

Από εκεί και πέρα, με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τον Μίτσελ και τους παίκτες του να σκέφτονται τον αγώνα της Πέμπτης (6/10) με την Καραμπάγκ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ-Ινμπόμ (90′ Σαμασέσκου), Βρουσάι (62′ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (62′ Ροντρίγκες), Μπακαμπού (72′ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Ελ Αραμπί (46′ Βαλμπουενά).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηϊσαΐας, Ντε Μποκ, Κούεν, Γκονθάλεθ, Φρίντγιονσον, Ροτάριου (70′ Μουνίθ), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

-Ad-